Mälarpaviljongen är vackert belägen i en kulturpark utformad av stadsarkitekt Erik Glemme och stadstrådgårdsmästaren Holger Blom. Cafébyggnaden och paviljongen uppfördes redan 1943 och har under de senaste tio åren expanderat med tre blomstrande flytpråmar vid Mälarens vatten. Den numera omtalade trädgården, som är utformad i olika gröna rum med ett intressant och genomarbetat urval av växter som följer naturens skiftningar från vårsalongens tulpaner till sensommarens prunkande växtlighet och sprakande färger.

På vardagar serverar vi lunch mellan 11:00-15:00, och på kvällar och helger kan Du beställa från vår varierande à la cartemeny med en blandning av moderna internationella, samt svenska klassiska rätter. Vi på Mälarpaviljongen tycker det är viktigt att tänka långsiktigt, och därför jobbar vi i stor utsträckning med ekologiska och rättvisemärkta produkter.


Trädgårds- och inredningsbutik belägen på vattnet

Under säsongen presenterar vi ett spännande utbud av underhållning och sommarklubbar. Allt ifrån vår årliga hattparad i maj till söndagsjazz, erkända artister, modern dans, klezmer afton, dragshows och DJs.

Sedan 2013 finns även en trädgårds- och inredningsbutik belägen på vattnet, och har blivit ett uppskattat inslag. Där kan du finna plantor och blommor som följer säsongen, samt inredning till balkong, sommarstuga, eller till hemmet.

Mälarpaviljongen bedriver även välgörenhetsarbete i samarbete med Regnbågsfonden som startades av mälarpaviljongen 2013 som arbetar för HBTQ-rättigheter världen över. Från och med i år erbjuder vi ett eget framtaget rosévin där en del av varje såld flaska går till fonden. 2013 samlades 430 000 kronor in till HBTQ-rörelsen i Uganda.


DSCF36553

Mälarpaviljongen är semester!

På Mälarpaviljongen får Du uppleva en tolerant och välkomnande atmosfär för alla slags människor och en oslagbar möjlighet att njuta av Mälaren och trädgårdens växtprakt. Samtidigt som Du kopplar av med familj och vänner kan Du se båtar segla förbi genom Riddarfjärden och känna solen gnistra i vattenytan mot bakgrund av söders höjder. Anländer Du med båt erbjuder vi möjlighet att förtöja vid vårt soldäck.

Mälarpaviljongen är SEMESTER.

Vi hoppas att få träffa dig i sommar, och att du kommer och tar del av vår unika miljö och vänliga personal. Tyvärr tar vi inte bordsbokningar, men med våra över 700 sittplatser brukar det alltid finnas plats. Vi välkomnar såklart hundar hos oss!!!

Anders och Arto med personal från alla världens hörn önskar Er hjärtligt välkomna.

MP STRÖMMING K DI LEVA

MP DRYCKER STILLEBEN K DI LEVA