Rosa och lila i en fond av gröna rabarberblad som sakta skjuter upp sina kraftiga skott på sin paradplats i den övervintrade äppellådan i köksträdgården.

Bilderna växer fram när jag betraktar trädgården i vårsolens ljus… En grön paviljong där frusna vandrande på Norr Mälarstrand kan värma sig i doften av hyacinter och kika på pelargonskotten som växer sig starka. Örter som kittlar i näsan på väg till den första intagna lunchen utomhus för säsongen. Klängväxter som börjar sin bana i den starka vårsolen mot högre höjder. De första späda gräsen på ”Skärgårdspråmen” som snart ger lite vindskydd till det första glaset med rosé.

En palett av olika intryck som möter våra besökare när de på olika tider på dygnet stiger in i vår. Fokus växlar allt efter intressen men alla har de något gemensamt att njuta av en av Stockholms absolut ljuvaste utsikter.

Naturen på Långholmen möter Västerbrons eleganta båge och solen sänker sig gyllengul över Riddarfjärdens vattenblänk och sprider stjärnglans i skymningen i slutet av sommaren.

Alla våra årstider är representerade och speglar mångfalden i såväl våra växter som i vår personal och våra besökare. Här finns något för alla… En plats och en trädgård som är ett resultat av gemensamma ansträngningar under flera år.

Välkommen!

/ Trädgårdsmästaren Kristina